Hoppning
12 april 06:20

Fortsatt satsning på SM-satsande unga ryttare

SM-förberedandeSvenska Ridsportförbundet fortsätter satsningen "Höj din nivå" för ponny- och childrenryttare som satsar mot SM. "Vi har många ambitiösa och duktiga ponny- och childrenryttare runt om i Sverige och vill med projektet få en möjlighet att fånga upp fler tidigare", säger landslagsledaren Sofia Bengtsberg.

Fortsatt satsning på SM-satsande unga ryttare
Satsningen inkluderar en tävlingsklass som motsvarar en ordinarie SM-klass. Foto: Roland Thunholm

Satsningen ”Höj din nivå” för alla ponny- och childrenryttare som vill satsa mot SM fortsätter även i år. Syftet med projektet är öka kunskapen om träning, tävling och allmän hästkunskap för att stärka och utveckla ponny- och ungdomssporten.

– Vi har många ambitiösa och duktiga ponny- och childrenryttare runt om i Sverige och vill med projektet få en möjlighet att fånga upp fler tidigare och kunna bidra med teoretisk kunskap, tävlingsklasser som motsvarar SM-nivå och även en mötesplats med representanter från hoppkommittén och landslagsledningen, förklarar Sofia Bengtsberg, landslagsledare för ponny och children, på Svenska Ridsportförbundets hemsida.

Fyra tävlingsplatser

Höj din nivå är öppen för alla, men vänder sig främst till ponny- och childrenryttare som tävlar nationellt och har som mål att rida SM. Projektet vänder sig även till föräldrar och tränare.

– Vi vet att många efterfrågar både kunskap och guidning i den här fasen. Genom Höj din nivå kan vi ge ytterligare stöd och möjlighet till utveckling för målgruppen som är på väg upp på en högre nivå, med exempelvis. SM som mål, säger Niklas Jonsson, ordförande i hoppkommittén.

Höj din nivå genomförs på fyra tävlingsplatser under våren:
Vecka 18 – Sundbyholms HCRF
Vecka 21 – Värnamobygdens RF
Vecka 22 – Strömsholms RF
Vecka 23 – Equality Riders RF

Vecka 32 rids utomhus-SM, som projektet syftar till för deltagarna, hos Sundbyholms HCRF.

Kunskapsträff och ”SM-klass”

Kunskapsträff med fika och föredrag om träning, tävling samt allmän hästkunskap är en del av Höj din nivå, som även inkluderar en tävlingsklass som motsvarar en ordinarie SM-klass. Detta för att ge ryttarna möjlighet att förbereda sig inför ett SM.

Representanter från hoppkommittén/landslagsledningen kommer att vara på plats och det finns även möjligheter till frågor och samtal.

Att delta i Höj din nivå på respektive tävlingsplats kostar inget utöver ordinarie anmälningsavgift till klassen. Vinnarna erhåller ett specialgehäng från Svenska Ridsportförbundet. Att delta i klassen är frivilligt, man kan välja att enbart vara med på frukostmötet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden