Nyheter
3 april 2020 14:28

Fortsatt stopp även för mindre tävlingar

TotalstoppDet blir inga mindre tävlingar i fortsättningen heller. Tävlingsstoppet gäller fortsatt för all tävlingsverksamhet. Detta enligt ett styrelsebeslut som fattades av Svenska Ridsportförbundet under torsdagen.

Fortsatt stopp även för mindre tävlingar
Gällande träningstävlingar rekommenderar förbundet att arrangören tar kontakt med det lokala smittskyddet för riskbedömning. Arkivbild: Fredrik Jonsving

Söndagen den 29 mars trädde tävlingsstoppet i kraft som Svenska Ridsportförbundet fattat beslut om med anledning av regeringsbeslutet gällande det nya maxtaket på 50 personer för allmänna sammankomster. Då höjdes röster kring om inte mindre tävlingar ändå kunde få genomföras, exempelvis mindre dressyrtävlingar som inte kommer upp i 50 personer.

Svenska Ridsportförbundet hade under torsdagen styrelsemöte och gjorde då den fortsatta bedömningen att all tävlingsverksamhet ställs in till och med den 31 maj. Således bli det inga mindre tävlingar heller.

Information om tävling och covid-19 från Svenska Ridsportförbundet

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden