Hoppning
7 september 2023 08:43

Fortsatt svenskt i toppen – EM-laget klättrar

RankningTrots att poängen för lagguldet och den individuella sjätteplatsen på EM inte räknats in - då mästerskapet avgjordes i september - toppar Henrik von Eckermann världsrankningen ännu en månad. De resterande tre svenska guldryttarna har alla tagit ett kliv uppåt.

Fortsatt svenskt i toppen – EM-laget klättrar
Henrik von Eckermann är världsetta för 14:e månaden i rad. Foto: Kim C Lundin

När augusti månads resultat har räknats in i FEI:s världsrankning sitter Henrik von Eckermann fortsatt säkert i toppen. Närmast bakom sig har han fransmannen Julien Epaillard, även han kvar på samma placering som tidigare.

Nyblivne Europamästaren Steve Guerdat, som under lång tid var världsetta, har nu klivit upp på pallen igen som ny världstrea – förra månaden var han tolva. Det har kastats om en hel del på topp tio, och ny fyra är britten Ben Maher, tidigare nia. Förra månadens trea, Harrie Smolders, har halkat ner till sjunde plats.

Bland de svenska hoppryttarna har Jens Fredricson seglat uppåt i rankningen och bytt plats 89 mot nummer 53 i världen, precis före Malin Baryard-Johnsson på plats 54 och Peder Fredricson som nummer 57.

Rolf-Göran Bengtsson och Wilma Hellström, som båda var en del av guldlaget på EM, har nu tagit sig in på topp 100 – Bengtsson är ny 94:a och Hellström 97:a.

FEI:s världsrankning med resultat till 31 augusti 2023

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden