Sportnytt
5 juni 2019 08:53

Framgångsrik hingst död i tjänsten

HopphingstEn världskänd hingst med stora framgångar på tävlingsbanorna är död. Han hade en seger i världscupfinalen och ett lagguld i VM på sin meritlista och har gett flera svenska avkommor.

Framgångsrik hingst död i tjänsten
Marcus Ehning och Plot Blue vid världscupfinalen i Göteborg 2014. Foto: Roland Thunholm

Det handlar om Plot Blue, som 22 år gammal har dött efter en olycka på fantomen, uppger bland annat World of Showjumping.
Plot Blue (e Mr Blue-Pilot) reds först av schweizaren Werner Muff, innan Marcus Ehning tog över honom och vann världscupfinalen i Geneve 2010. Senare samma år var ekipaget med om att ta lagguldet för Tyskland vid VM i Kentucky, och 2014 kom ekipaget trea i världscupfinalen i Göteborg.

Under en period ingick Plot Blue i Flyinges avelsprogram, och han har 35 svenska avkommor registrerade i Blup, däribland Northern Comme Plot som rids av Olivier Philippaerts.

2015 pensionerades Plot Blue från tävlingsbanorna men fortsatte verka i aveln. Han dog efter en olycka på det stuteri i Frankrike där han var verksam i aveln, skriver World of Showjumping.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden