Distansritt
23 september 2016 20:36

Franskt och spanskt på unghäst-VM i distansritt

Unghäst-VM i distansritt för 7-åringar avgjordes på fredagen i Negrepelisse i södra Frankrike. Franska och spanska hästar dominerade startfältet.

Årets VM i distansritt för 7-åriga hästar reds över 120 km. Det var 89 ekipage i masstarten och 38 ekipage var godkända i slutbesiktningen.

Världsmästare blev Tsagan Nour med tyska elitryttaren Sabrina Arnold i sadeln som vann på tiden 5.59.04 tim/20,39 km/tim. Arabhästen är uppfödd i Frankrike av Francoise Lavitry och far är Persicko HN och mor Malvia HT. Ägare är den franske VM-ryttaren Jean Philippe Frances. Tsagan Nour hade snabb inpulsning och mellan 51 och 58 slag/min i vetgates.

Silver- och bronshästarna Danco/Emma Rossell Segura och Nervi del Rieral/Laia Soria Piñol var cirka sju minuter bakom och båda är uppfödda och ägda i Spanien och reds av spanska ryttare.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden