Sportnytt
1 december 2023 06:00

Fredag på SIHS

SIHS2023Fredag i Friends arena innebär i vanlig ordning dressyrförmiddag. Här får du all info för att ha koll på dagen liksom sändningstider för dig som följer hästfesten i nationalarenan hemifrån.

Fredag på SIHS
Boyd Exell förra året i Friends Arena. Segrar han även i år? Foto: Roland Thunholm

Det bjuds på öppen träning med dressyrryttarna som rider i helgens Lövsta Top 10, med start klockan 9.30. Träningarna kommenteras av OS-ryttaren och dubble A-tränaren Pether Markne, tillsammans med Henrik Johnsson.

Strax före kl 11 drar dagens första tävlingar i gång när U25-ryttarna rider FEI Grand Prix U25 och de unga Grand Prix hästarna går en Intermediere II. Fredagens starter kommenteras av OS-ryttaren Patrik Kittel och ytterligare ryttare som deltar i Top 10 Dressage startfältet.

Den som vill ha dressyr även till lunch gör bäst i att stanna i arenan. Strax före kl 13 drar nämligen Lövsta Stuteri igång sin clinic med OS-ryttaren och Lövstaryttaren Tinne Vilhelmson Silfvén som bjuder på en genomgång av hur hon och hennes kollegor arbetar med hästar i olika åldrar.

Eftermiddag och kväll bjuder på internationell hoppning och världscuper i såväl tölt som fyrspannskörning.

Vi passar också på att tipsa om besök i Ridsports välfyllda monter i mässområdet. Klockan 17 gästas montern av Henrik Johnsson som signerar sin purfärska bok Guldet. Du finner även mängder med andra böcker och vi har fyllt på lagret med våra oerhört populära julkulor i trä, missa inte!

Programmet i dess helhet

Start- och resultatlistor

Mässarenans program

TV12 och TV4 Play kommer att visa omkring 30 timmar från SIHS – se tv-tiderna och hur du streamar här

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden