Hoppning
28 april 20:23

Fredagens 1,50-resultat

Internationellt/NationelltPetronella Andersson höll sig framme i en fyrstjärnig 1,50-hoppning i franska St Tropez och på Sundbyholm har det varit en nationell klass på samma höjd när serien Sweden 7 Star hoppade i gång.

Fredagens 1,50-resultat
Petronella Andersson. Arkivbild: Roland Thunholm

Petronella Andersson red Opaline de W&S (BWP sto f 2014 e Etoulon VDL-Zirocco Blue VDL, uppf Marc Wens Stud, äg Stephex Stables) till en tredje plats i den fyrstjärniga klassen som hade nästan 40 startande.

Nio ekipage var felfria i grundomgången, och av dessa satte fyra en nolla även i omhoppningen. Det svenska ekipaget var dubbelnolla och var drygt 2,5 sekunder långsammare än segraren, Frankrikes Penelope Leprevost/Gfe Candy de Nantuel.

– Det är en häst med väldigt mycket kvalité. Det finns mycket scoop och mycket hoppning i henne men hon har behövt lite tid att växa in i alltihop. Det känns verkligen som en häst för framtiden, säger Petronella Andersson till Svenska Ridsportförbundet om Opaline.

Resultat, St Tropez

När populära serien Sweden 7 Star hoppade igång för säsongen under pågående meetinget på Sundbyholm reds det en 1,50-klass under fredagen.

Det var 24 ekipage till start och segern gick till Jump Club Ridsportförenings Emma Emanuelsson/Canbella Blue PS som var var knappt en halv sekund snabbare än tvåan, Flyingeryttaren Mathilda Bohlin/Domino van de Zuuthoeve. Åby Ridklubbs Marcus Westergren tog hand om tredje platsen tillsammans med Crunch Air.

Resultat, Sundbyholm

Läs om Sweden 7 Star

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden