Hoppning
20 mars 20:01

Freejump ber Henrik om ursäkt

Stigbygeltillverkaren Freejump ber Henrik von Eckermann om ursäkt efter gårdagens olycka. Trots sina noggranna kontroller utesluter inte Freejump att det kan ha varit något fel på stigbygeln.

Freejump ber Henrik om ursäkt
Henrik von Eckermann ses oftast rida med stigbyglar från Freejump.

Den franska stigbygeltillverkaren Freejump har gått ut med ett meddelande på sin Facebook-sida där de berättar att de stigbyglar som Henrik von Eckermann red med vid Saut Hermes Grand Prix i Paris var av Freejumps modell Soft’Up Pro.

Av någon anledning går stigbygeln av på mitten över hinder nummer sju, en hastig inbromsning och ett kast åt höger gör att Henrik faller av och är ute ur den viktiga uppladdningen inför världscupfinalen (läs vår intervju med Henrik efter olyckan här).

Ridsport har varit i kontakt med Freejump, och de bekräftar att det var deras stigbyglar som Henrik red med. 
– Vi har ännu inte kunnat få ett expertutlåtande som gör det möjligt för oss att avgöra anledningen till denna olycka, säger Anaïs Azorin från Freejump till Ridsport.
– Vår kvalitetskontroll är extremt noggrann och alla delar testas för att garantera kvalitén på produkterna vi säljer. Vi lägger yttersta vikt vid säkerheten och tillförlitligheten i våra produkter som vi ständigt förbättrar.

Anaïs Azorin tillägger att de stigbyglar som Henrik använde är av en gammal modell, och att hon inte utesluter att det trots deras noggranna tester har kunnat finnas ett fel på dem.

Freejump meddelar även att de har tät kontakt med Henrik, och att de är uppriktigt ledsna för olyckan i Paris och ber om ursäkt för den. Antoine Desbonnet som exporterar stigbyglarna för Freejump säger att de återkommer till Ridsport med mer information när de själva fått någon sådan.

Här kan du se Henriks ritt med Mary Lou (dra fram till 32 minuter och 37 sekunder):

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar