Dressyr
14 februari 2015 15:12

Friberg GP-sexa i Neumünster

VM-reserven Paulinda Friberg och hennes Di Lapponia T blev sexa i lördagens Grand Prix i tyska Neumünster. Både hon och Malin Hamilton är vidare till världscupens kür i morgon, söndag.

Friberg GP-sexa i Neumünster
Paulinda Friberg har gått vidare till världscupens kür i morgon, söndag. (Arkivfoto)

Paulinda Friberg och Di Lapponia T (sto f 2001 e Donnerhall-Argument uppf Joachim Tobaben) slutade på 72,60 procent och en sjätteplats i klassen efter en ojämn domarinsats där en av domarna ville ha svenskan som etta.

Paulinda Friberg, som var reserv på VM i Frankrike förra året, är nöjd med sin ritt trots en miss i tvåorna.
– Jag har gått omkring med ett leende på läpparna hela tiden. Så jag har kramp i mungiporna. Nu ska jag bara putsa kandaret och så ska jag gå och smälta det här, säger hon till Svenska Ridsportförbundet.

Paulinda Friberg är nu vidare till söndagens världscupkür, precis som Malin Hamilton. Den sistnämnda slutade på 14:e plats med Fleetwood. 

Tysklands Fabienne Lütkemeier red hem segern med D´Agostino FRH (val f 2002 e De Niro-Shogun xx uppf Klaus Lahmann). Ekipaget fick 74,94 procent.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden