Nyheter
10 november 2017 06:30

Frida Winnerstig är Årets eldsjäl

PrisasFrida Winnerstig, ordförande i Finntorps Ridklubb, har utsetts till Årets eldsjäl 2017. Hon får ta emot sitt pris på Ryttargalan i slutet av november.

Frida Winnerstig är Årets eldsjäl
Frida Winnerstig. Foto: Roland Thunholm

Frida Winnerstig tog över ordförandeposten när klubben var i utförsbacke och ridskolan hotades av nedläggning. Men nu har det vänt.
– Vi expanderar och vi går mot ett gemensamt mål, säger Frida Winnerstig till Svenska Ridsportförbundet.

 

Hon  började rida på Östermalms Ridskola i centrala Stockholm. Men så la hon av. Hon lockades tillbaka av döttrarna som rider hos Finntorps Ridklubb.
– Mitt ideella engagemang har gett mig vänner för livet – människor som jag annars sannolikt inte hade haft turen att träffa.

Finntorps Ridklubb har ungefär 200 medlemmar.
– Vi bygger på Vi-känsla. Så därför ser vi till att de som har egna hästar till exempel är med och rider i lag med våra lektionshästryttare. Det skapar en känsla för klubben som är något extra, säger Frida.

Till vardags jobbar hon med arbetsmiljö och hälsa på ett försäkringsbolag. Priset är ett resestipendium på 20 000 kronor från Resia.

Juryns motivering: ”Tack vare Frida Winnerstigs brinnande engagemang, organisationsförmåga och kärlek till ridsporten har Finntorps Ridklubb gått från nedläggningshot till en blomstrande verksamhet. Hon är en ridskoleförälder utöver det vanliga och en sann eldsjäl som ser till att andra varje vecka får uppleva lyckan av att umgås och utvecklas med hästar. Med ordförande Frida vid rodret händer det kort sagt saker, och hennes positiva energi smittar av sig i hela klubben.”

Det är för femte gången som prestigepriset Årets eldsjäl delas ut på Ryttargalan. Utmärkelsen ska gå till en ideell person som genom osjälviska handlingar, ett brinnande engagemang och med djupa rötter i det ideella föreningslivet gör ridsporten rikare för andra. Vinnaren utses av juryn efter ridsportsveriges nomineringar.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden