Hoppning
1 april 2018 07:00

APRIL, APRIL… Inga utomhustävlingar på Friends Arena

GräsunderlagNej, det blir inga utomhustävlingar i hoppning på Friends Arena. Artikeln om detta, som bland annat innehöll en intervju med fälttävlansprofilen Ulf Johansson, är ett aprilskämt från Ridsports redaktion. Missade du skämtet? Då kan du läsa det igen här!

APRIL, APRIL… Inga utomhustävlingar på Friends Arena
Fälttävlansprofilen Ulf Johansson gick igång på informationen om gräsunderlag från Svenska Ridsportförbundet. Nu har hans kontakter öppnat dörrarna för svenska hoppryttare till Friends Arena även under utomhussäsongen. Foto: Privat/Pressbild

OBS! Denna text är ett aprilskämt från Ridsports redaktion.

Det var när den uppmärksammade uppdateringen av Svenska Ridsportförbundets ”Ridunderlag – en guide” med ett kapitel om gräs kom nyligen som Ulf Johansson fick idén att använda sina kontakter i AIK:s styrelse. Friends Arena är det allsvenska fotbollslagets hemmaarena, men används också till andra arrangemang som konserter.
– För mig har det alltid varit naturligt och självklart att träna och tävla på gräs. Jag tänkte att nu måste fler få chansen, säger Ulf Johansson som är före detta landslagsryttare och tränare i fälttävlan och därmed har lång erfarenhet av gräs som underlag.

Naturligt underlag
Gräs är ett naturligt underlag som finns på många tävlingar. Men precis som alla andra underlag behöver gräsbanor skötas på rätt sätt för att fungera. För de flesta hobbyryttare är det svårt att få möjlighet att träna och tävla på ett bra gräsunderlag.

Genom Ulf Johanssons kontakter blir det dock möjligt med regionala och nationella hopptävlingar på Friends Arena i Stockholm. Detta i samband med att det görs olika åtgärder med gräset, till exempel när det inte längre fungerar som underlag för fotboll och behöver bytas ut. Då kan hästarna få komma in före gräsbytet.
– Det blir en extra bonus för ekipagen att få komma in och träna på den mäktiga arenan, säger Ulf Johansson.

För mig har det alltid varit naturligt och självklart att träna och tävla på gräs. Jag tänkte att nu måste fler få chansen. Ulf Johansson.

Det är en allians av flera ridklubbar i Stockholmsområdet som blir arrangör, och planen är att ordna första tävlingen redan under 2018.

Gödsel samlas ihop
Logistiken kommer att skötas på samma sätt som under Sweden International Horse Show. Hästarna och utrustningen lastas av intill arenan och sedan får fordonen köras bort till en större parkering. Ryttarna får också ansvara för att eventuell gödsel samlas in och lämnas i en speciell container. När det gäller hindermaterial kan det finnas möjligheter att låna delar av det som används vid Sweden Horse Show, men en del kommer att köras dit av klubbarna som ingår i alliansen.

Kan bli fler grenar
Om detta faller väl ut kan det bli möjligt med dressyr och pay-and-cross för fälttävlansryttarna inne i arenan också.
– Men det känns naturligt att ge hoppryttarna chansen först, den grenen är ju störst och då kan ju flest ekipage få den här möjligheten, säger Ulf Johansson.

OBS! Denna text är ett aprilskämt från Ridsports redaktion.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden