Dressyr
17 september 2012 15:55

Fritt fram för Rath och Janssen

Monica Theodorescu, nybliven tysk lagtränare i dressyr, har inga problem med att landslagsryttaren Matthias Rath sökt sig till holländske tränaren Sjef Janssen.

– Varje ryttare väljer sig egen hemmatränare. Sjef Janssen är en väldigt framgångsrik tränare, en av de mest framgångsrika i världen. Jag har inget problem med det, säger Theodorescu till Reiterjournal.

Rath kommer under hösten att ta med sig Totilas och sina andra stjärnor i stallet till holländska Erp, där Sjef Janssen är stationerad, för träning.
– Jag tror inte träningdebatter endast kan handla om rollkur. För 20 år sedan reds Rembrandt med en djup nackposition. Ingen hade något emot det då. All aggressiv och överdriven form av träning är fel, det är ingen del av dressyrträningen. Ibland måste man vara bestämd och säga till hästen ”du måste göra det här”. Det finns dessutom regler i vår sport, jag är säker på att Matthias och Sjef håller sig till de reglerna. Nu har han en mycket speciell häst och jag förstår att de vill få ut det bästa av det. Kanske är Sjef Janssen nyckeln till framgång, fortsätter Theodorescu.

Läs mer om Theodorescu

Läs mer om Rath och Janssens samarbete

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar