Blogg
7 februari 2012 18:50

Frys inte fast…

Det har hänt så otroligt mycket sedan sist (april 2011) så jag har verkligen svårt att veta vart jag ska börja, men jag försöker mig på en sammanfattning till er som inte har hängt med.

Sedan jag bloggade sist har jag:
* blivit Andreas hästskötare och stallchef
* fått ett kval klart till YR-SM med Zalza
* lärt mig massor om mig själv, hästvärlden och i ridningen
* lämnat posten som tävlingsskötare
* uppfyllt en dröm

Mina dagar ser aldrig ut så här, men det är så här som de ser ut på pappret:
Jag går upp ur min säng, på med kläder och raka vägen mot stall 3:s spånboxar som jag mockar. Därefter blir det frukost i 30 minuter innan jag går ut igen och hämtar en häst till Marianne som redan sitter på sin första häst. Jag tar också över för Lãsma (Andreas hästskötare) så hon kan gå på frukost hon också.

Marianne är färdig vid 12-tiden och då rider jag min första häst. Jag sadlar själv så jag hinner maximalt fem hästar. Jag rider Zalza på min lunch så jag äter bara i 15-20 minuter och dagen slutar typ runt 18.00 eftersom jag typ aldrig hinner rida klart till tiden 17.30. Det är som tur är ingen som måste vänta på mig.

Men för att sätta det här i ett verkligt perspektiv så tog morgonstallet lite längre tid eftersom jag hackade is ur vattenhinkarna. Sedan red Marianne bara två hästar innan ridhuset blev tömt av ryttare då det kom kunder som skulle se på sex-sju hästar. Klockan 11.50 var jag färdig med Mariannes hästar, plus att jag tagit ut två hästar till och från skrittmaskinen så jag passade på att gå in och tugga i mig lite rågbröd (det tog ca 20 minuter) innan jag gick ut igen och sadlade upp min första häst.

Lãsma åkte iväg med två hästar till landslagsträning och Andreas stannade med kunderna innan han också åkte. Jag red fem hästar inklusive min egna häst, Zalza, som jag hoppade av sisådär 18.30. Samtidigt under dagen så sprängdes ett rör i stall 2 så folk sprang lite fram och tillbaka innan det blev ordning på det. Kylan kryper verkligen och vår vaktmästare har ordnat fram gasdrivna värmefläktar som liknar jetmotorer. De står på i stall 2 och i uppsadlingen under kvällen för att skydda alla rör så de ostört kan förse oss med vatten.

Nu skulle jag göra te till mig själv och skriva ett fantastiskt inlägg. Men ni får nöja er med formalitet idag. Imorgon blir det dock andra bullar!

Frys inte fast.

Hingstar Online

Just nu 127 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar