Hästägartips
21 augusti 2020 13:59
Ridsportplus

Ful fälla minskar antalet flugor

Ridsport testarFlugor är inget man undkommer som hästägare, men med rätt prylar kan man i alla fall minska populationen. Flugfällan Flugkontroll Outdoor uppgift är just att locka till sig flugor för att hålla flygfä-populationen i schack - Ridsport har testat den.

Ful fälla minskar antalet flugor
Ridsport testar flugfällan Fly-City. Foto: Sandra Nordin Johansson

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Flugfällan ser inte mycket ut för världen. Som en fult mönstrad plastpåse med ett platt lock. Själva utformningen är en del i flugfällans verkan. Det platta locket fungerar som en landningsbana för hungriga flugor.

I plastpåsedelen finns betet. Ett proteinbaserat pulver som enligt uppgift från tillverkaren ska vara ekologiskt. Pulvret aktiveras genom att man fyller påsen med vatten.

En Flugkontroll Outdoor-flugfälla är verksam i fyra till sex veckor och uppges kunna fånga 15 000 flugor under den tiden. Flugfällan avger en rätt sunkig doft och därför rekommenderas att den hängs minst tio meter från platser där man som människa oftast vistas.

Flugorna älskar proteinvattnet

Efter bara en veckas användning kan testpatrullen konstatera att flugorna älskar sin fula plastpåse! Flugor, stora som små, kryper gladeligen in för att kalasa på proteinvattnet, för att sedan gå en långsam död till mötes när de drunknar i sin drömmat. Efter två veckor ligger det flera hundra flugor i påsen.

Sin effektivitet till trots så är Flugkontroll Outdoor kanske inget du hänger vid stora hagar med många hästar. Men fällan funkar utmärkt i närheten av stall och ridhus för att minska antalet flugor. Ett extra plus är du slipper klistriga remsor och ark – och kemikalier.

Hiss eller Diss?

Redaktionens omdöme: Hiss. Ett snällare alternativ för den som vill minska antalet flugor kring stall och ridhus. Minus för utformningen men plus för eko-tänket.

Fakta

Fly-City

Utvalt_02
Fly-City Foto: Sandra Nordin Johansson

Vad? Flugfällan Fly-City

Funktion? Ska locka till sig och fånga flugor.

Var? Bland annat på Granngården, Bole, Gårdsservice.

Pris? Runt 95 kronor.

Denna artikel publicerades första gången i Ridsport nummer 13/2020.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden