Sport
30 september 2014 08:00

Full fart på träningshelgen

Det var tolv inbjudna, elva som kunde komma. Det blev clinic, inverkansridning, hoppning och sitsträning för de som var bäst placerade i årets Ridsport Ponny Cup.

Full fart på träningshelgen
Sylve Söderstrand gav värdefulla tips till de elva ungdomar som vunnit en träningshelg.

De kom från Skåne i söder till Piteå i norr, förväntansfulla inför hur det skulle bli att träna för Sylve Söderstrand och Lotta Björe. Efter att ha blivit fint mottagna på fredagskvällen och sovit gott vankades det en clinic på lördagmorgonen. Senare på förmiddagen fick ungdomarna börja rida, indelade i tre grupper. Som alltid hade Sylve Söderstrand en hel del inverkansridning i beredskap för ponnyryttarna. Det ovanliga för i år var att det var tre killar med, det är fler än vanligt.

– Det var ett härligt och ambitiöst gäng som kom, kul att det kommer lite killar nu, sa Sylve Söderstrand.
Senare på lördagen blev det också en tuff sitsträning på longeringslina, vilket säkert orsakade en hel del träningsvärk.

Måna av deltagarna red inte de ponnyer de tävlat hittills under året, utan passade på att få träning på sin andraponny eller en ny ponny eller häst, nästa års tänkta stjärnor.

Läs mer om tränngshelgen i Ridsport nr 19, som kommer till prenumeranter på torsdag och i butik på fredag.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden