Hoppning
13 januari 2018 18:23

Henrik ostoppbar – GP-vinnare i Abu Dhabi

FullträffHenrik von Eckermann är on fire. En rejäl rosettskörd med Artiste under veckan toppades med en storseger med Chacanno i Abu Dhabis högsta klass.

Henrik ostoppbar – GP-vinnare i Abu Dhabi
Vinnarekipaget. Arkivbild: Stefano Grasso/LGCT

Veckans fyrstjärniga hoppningar i Abu Dhabi satte punkt med Grand Prix över 1,50-1,60-hinder och än en gång briljerade Henrik von Eckermann. För ganska precis ett år sedan debuterade han med Chacanno  (f-07 e Chacco-Blue-Kannan) och nu glänste duon i strålkastarljuset. Henrik startade tidigt i omhoppningen och satsade ordentligt – så pass snabbt och felfritt att ingen kunde slå honom.

Den svenska nationalsången ljöd över arenan när kvällen rundades av och en glatt leende Henrik poserade med priser och sponsorer inför kamerorna.
– Vi kan alla se hur han flyger över hindren och han är en väldigt snabb häst, sa Henrik vid prisutdelningen och gav arrangören ett stort tack, inte minst för hur bra hästarna har haft det på anläggningen med stora sköna boxar.

Tidigare under veckan har Henrik samlat en fin hög placeringar tillsammans med Artiste på 1,45-höjder, vilket i sin tur följde upp förra helgens framgångar. Runt 40 ekipage hoppade GP-klassen och bland dem fanns Evelina Tovek som fick fem fel med Castello.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden