Avelsnyheter
18 januari 15:14

Fyra återvändare årets testryttare

BruksprovetDet blir fyra ryttare med rutin från att testrida unga hingstar som återvänder till det svenska bruksprovet i mars.

Fyra återvändare årets testryttare
Testryttaren Emma Emanuelsson och Björn Svensson vid Bruksprovet 2022. Foto: Roland Thunholm

Höjdpunkten under årets bruksprov brukar vara testridningen – i år blir det duon från 2022 som tar sig an de unga hopphingstarna, när Emma Emanuelsson och Fredrik Spetz kommer tillbaka.

– Det är verkligen ett hedersuppdrag och väldigt kul att göra det tillsammans med Emma igen. Vi är ett bra team, konstaterar Fredrik Spetz i ett pressmeddelande från SWB.

På dressyrsidan blir det samma upplägg som förra året, där holländaren Theo Hanzon är tillbaka för åttonde gången.
– Jag älskar att komma till Sverige och det svenska bruksprovet. Det brukar vara väldigt fina och välridna hingstar och ofta väldigt vintrigt och vackert.

Theo Hanzon driver till vardags ett tränings- och utbildningsstall utanför holländska ’s-Hertogenbosch, och har ridit allt från unghäst-VM till internationell Grand Prix.

Hanzon får sällskap av tyske Philipp Hess, som gör sitt fjärde bruksprov för SWB. Hess, som ridit upp till Grand Prix, driver verksamhet med ridskola samt utbildnings- och försäljningsstall i Tyskland.

Årets bruksprov går på Strömsholm 18-23 mars, där testridningen sker fredagen den 22 mars.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden