Dressyr
14 juli 2018 20:06

Fyra svenska dressyrryttare klara för EM-final

MästerskapTvå juniorer och två ungdomsryttare kommer att vara med i kampen om medaljer i küren, som avgörs under söndagen vid EM i franska Fontainebleau.

Fyra svenska dressyrryttare klara för EM-final
Ebba Kjellberg och Boegegardens Limbery red bäst av de svenska dressyrryttarna vid EM i Frankrike och är klara för kürfinal i morgon Foto: www.eventingphoto.com

När andra delen av juniorerna och ungdomarnas individuella dressyrprogram avgjordes under lördagen var det 18 biljetter till küren i varje åldersgrupp som stod på spel. Dessutom delades det ut medaljer i det individuella programmet.

De bästa svenska ekipagen var långt från medaljer, men på rätt sida ”finalstrecket”.

I juniorklassen lyckades Ellen Lindén Urnes och Fairy Tale bäst med en ritt på 69,147 procent. Det räckte till 17:e-platsen, snäppet före lagkompisen Felicia Olofsson och Bellman som fick 68,765 procent.

Felicia Olofsson Swe 249a0418a
Felicia Olofsson och Bellman är också klara för kürfinal vid EM. Foto: www.eventingphoto.com

Alla medaljer till Tyskland och Nederländerna

Guldet gick till Daphne Van Peperstraten/Greenpoint’s Cupido från Nederländerna, följt av två tyska ryttare – Valentia Pistner/Flamboyant OLD och Romy Allard/Summer Rose.

Även i ungdomsklassen blev det Nederländerna i topp. Här gick guldet till Esmee Donkers/Chaina före lagkamraten Febe van Zwambagt/FS Las Vegas. På bronsplats blev det tyskt, Lia Welschof/Don Windsor OLD.

Ebba och Evelina vidare

Bästa svenska ekipage var Ebba Kjellberg och Boegegardens Limbery som fick 70,324 procent och en tolfteplats. Även Evelina Söderström och Weihenstephaner får rida vidare i morgon efter att ha slutat på 17:e plats med 68,971 procent.

Här hittar du alla resultat från EM

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden