Hoppning
15 mars 13:11

Fyra nya hästar till tidigare världsettan

RyttarbyteTidigare världsettan Steve Guerdat tar över tyglarna på fyra nya topphästar samtidigt som Tyskland tappar lika många till Schweiz.

Fyra nya hästar till tidigare världsettan
Steve Guerdat har inte riktigt nått fram till de stora framgångarna det senaste, men nu får han påfyllning med nytt hästmaterial. Foto: FEI/Richard Juilliart

Efter att hästägarna Kevin Murphy och Andrea Sigrist valt att avsluta samarbetet med Tysklands Richard Vogel och David Will har den tidigare världsettan Steve Guerdat fått påfyllning i stallet. Den schweiziska toppryttaren kommer nu att ta över tävlandet av Looping Luna, Caracho, Checker och Caramba. Det rapporterar tyska Spring-Reiter.

””Vi är mycket tacksamma mot Richard Vogel, David Will och deras fantastiska team för det framgångsrika samarbetet och vi har fantastiska minnen från vår tid tillsammans”, säger Kevin Murphy och Andrea Sigrist.

David Will och Richard Vogel är samarbetspartners och Will rider bland andra svenskfödda och svenskägda Addressee (OS sto f-14 e Messenger-Chacco-Blue, uppf/äg Rapidsrock AB). Vogel har i sin tur producerat nu 9-åriga Looping Luna till den högsta nivån och ekipaget var nyligen andraplacerade i världscupen i Leipzig.

Anledningen till ryttarbytet är främst att hästarna kommer närmare hästägarna som bor i Schweiz.

Steve Guerdat rankades som världsetta i april 2021, men är i nuläget rankad som nummer 26 i världen. Han har ridit tre OS och vid OS i London 2012 tog han individuellt guld med hästen Nino des Buissonnets. Fyra år senare hamnade han precis utanför pallen med samma häst i Rio.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden