Sportnytt
3 december 2013 20:30

Göteborg vill ha EM 2017

Planerna har varit kända en tid och nu är det även officiellt registrerat hos det internationella ridsportförbundet FEI att Göteborg ansöker om att få arrangera EM i hoppning, dressyr, paradressyr och fyrspannskörning 2017.

Det finns endast en konkurrent till Göteborg. Rotterdam går dock inte hela vägen utan har endast ansökt om EM i hoppning. Strezgom, Polen, samt franska Fontainebleau vill arrangera EM i fälttävlan.

London en av fyra
London är en av fyra städer som har ansökt om att arrangera världscupfinaler 2017. Den engelska huvudstaden, liksom amerikanska Omaha i delstaten Nebraska, vill ha ett finalmeeting som omfattar både dressyr och hoppning.

Hongkong börjar lite försiktigare och ansöker endast om finalen i hoppning medan holländska ´s-Hertogenbosch, betydligt mer världsvan som arrangör  i ridsporten med bland mycket annat dubbla WC-finaler 2012, nöjer sig med final i dressyr.

Vilka platser som utses till arrangörer kommer att beslutas i juni 2014 skriver FEI i ett pressmeddelande.

Göteborg och Scandinvium ska, som tidigare meddelats, arrangera världscupfinal i dressyr och i hoppning 2016.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden