Sportnytt
10 december 2013 18:03

Fyra till tre världscuper

Sverige kommer att ha fyra ryttare på plats när gamla, anrika Olympia i London bjuder på tre världscuptävlingar i sitt traditionella, veckolånga julmeeting den 16-22 december.

Det börjar med världscup i dressyr, där Sverige har Malin Hamilton med Fleetwood till start i Grand Prix på måndag och världscupens GPKür på tisdag. På plats finns givetvis även hemmaekipaget och världsettan Charlotte Dujardin/Valegro.

På onsdag inleds hoppningen lite försiktigt och får på torsdag-fredag sällskap av fyrspannen som börjar med en uppvärmningsklass, som ska avgöra startordningen i fredagens världscup.

Tomas Eriksson har inte valt Olympia i sitt världscupprogram. Till start kommer däremot världsettan och den WC-ledande australiern Boyd Exell, som har sin bas i England. Exell kör dock med ett wild card och får inga nya WC-poäng eftersom han heller inte valt Olympia på sin väg mot kommande final.

Hoppningen har i stor sett minst en 1,60-klass per dag och toppas av lördagens världscup och söndagens Grand Prix. Här ska Malin Baryard Johnsson, Henrik von Eckermann och Peder Fredricson försöka ta många världscuppoäng. Alla förstår att det inte kommer att bli som ”en promenad i parken” när britterna toppar motståndet med världsettan Scott Brash och världstvåan Ben Maher.

Deltagarlistor
Program
TV från Olympia

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden