Fälttävlan
30 maj 2021 14:55
Ridsportplus

Fyrstjärnig seger till Aminda Ingulfson: ”Svåraste vi gjort”

InternationelltAminda Ingulfson klarade av den fyrstjärniga långa debuten med bravur. Under söndagen tog hon hem både segern och en fjärdeplats vid de internationella tävlingarna i polska Baborówko. "Terrängen är helt klart det svåraste både jag och hästarna ställts inför", berättar en överlycklig segrare.

Fyrstjärnig seger till Aminda Ingulfson: ”Svåraste vi gjort”
Aminda Ingulfson har haft en bra helg på jobbet. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Aminda Ingulfson såg på söndagen till att den svenska nationalsången spelades vid de internationella tävlingarna i polska Baborówko. Tillsammans med Hot Cup VH tog hon hem segern i den fyrstjärniga långa klassen på 35,7 straff, där hon även gjorde en upphämtning och blev fyra med Joystick på 37,8 straff.

– Jag fattade inte att jag vann först. Många hade fel i hoppningen, så med en felfri runda klättrade vi upp till förstaplats och fjärdeplats. Hästarna är väldigt olika, så det är roligt att de ändå är så jämna i resultatlistan, berättar en glad Aminda Ingulfson.

– Hot Cup har bättre gångarter och en större galopp, men kan lätt komma lite på bogarna i terrängen. Joystick är lite mer kortgalopperad, men mer naturligt i uppförsbacke, sedan hoppar han över alla häckar i terrängen fortfarande, så det kan bli lite högt ibland.

– Detta var debut både för mig och hästarna. Dressyren var jag ganska nöjd med, båda hästarna presterade på den nivå som kan förväntas just nu, sedan kan ju dressyren alltid bli bättre.

”Tror jag är den med mest träningsvärk”

– Terrängen är helt klart det svåraste både jag och hästarna ställts inför. Men frågorna var tydliga och hästarna förstod snabbt vad de skulle göra. Jag red ut först av alla på HC och kände att jag hade en plan som jag sedan lyckades hålla. Jag var lite osäker på om vi skulle orka hela varvet runt, men det gick bra.

– När jag sedan gjort ett varv var det ju ”bara” att göra likadant en gång till. Båda hästarna kändes fräscha hela vägen, ändå in i mål. Dagen efter är det alltid spännande att se hur de mår, men jag tror jag är den med mest träningsvärk, skrattar Aminda Ingulfson.

– I hoppningen kändes båda väldigt spänstiga och med möjlighet att gå felfritt. Tiden var tajt, så jag visste att jag var tvungen att rida på, och sedan gick det vägen med båda två! Sedan hade jag inte koll på resultatet.

Aminda Ingulfson ingår just nu i den grupp som kan tas ut för deltagande i Nations Cup, men förhoppningarna inför framtiden sträcker sig ett snäpp längre.
– Nu ska vi hem och hästarna får lite välförtjänt vila innan vi siktar in oss på tävling i Jardy i juli. Sedan kommer det ju ett EM i höst och vi får väl se vad förbundskaptenen tänker där. Men det vore kul att få rida ett mästerskap!

– Det är så roligt att ha två så fantastiska hästar på denna nivån, jag känner mig så tacksam! De har verkligen ställt upp för mig denna helgen!

Ett stort antal svenskar är på plats vid tävlingarna i Polen, som ännu inte är helt avslutade.

Resultatlistor Polen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden