Fälttävlan
8 maj 2022 14:05

Fyrstjärnig seger till Niklas Lindbäck – Norling tvåa

InternationelltDet blev dubbelt svenskt i topp när den fyrstjärniga korta klassen avgjordes i polska Sopot på söndagen. Vann gjorde Niklas Lindbäck medan Katrin Norling tog hand om silverplatsen. Det var även svenskt på femteplatsen genom Viktoria Carlerbäck.

Fyrstjärnig seger till Niklas Lindbäck – Norling tvåa
Niklas Lindbäck klättrade från en bronsplats till högst upp på pallen med Focus Filiocus (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Efter dressyren och sedan ett nedslag i lördagens hoppning låg Niklas Lindbäck och Focus Filiocus (SWB val f-07 e Feliciano-Be My Chief xx, uppf Tun Albertson) kvar på tredje plats inför söndagens avgörande terräng. Det blev en klockren ritt inom tiden och det svenska ekipaget red i mål som segrare i den fyrstjärniga korta klassen i polska Sopot med straffpoängen 36,8.

Tvåa blev Katrin Norling och Fernando-Ukato som ledde efter dressyren och hoppningen, men halkade ner ett hack efter terrängen. Ekipaget stannade på 38,1 straff. Femma blev ungdomarnas landslagsledare Viktoria Carlerbäck med Freckenham Ted som red i mål på 41,9 straff. Klassen bjöd på 18 startande.

Resultatlista korta klassen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden