Sportnytt
27 mars 2020 09:29

Gamla meriter räcker till OS

CoronasmittanÄven om OS skjuts upp till 2021 får kvalade idrottare behålla sina platser. Det betyder att svensk ridsport har säkrat sina lag i hoppning, dressyr och fälttävlan.

Gamla meriter räcker till OS
Det svenska lagsilvret i hoppning vid VM i Tryon får förlängd hållbarhet, och ger Sverige en lagplats även i OS 2021. Foto: Roland Thunholm

Det är nyhetsbyrån AFP som uppger att samtliga aktiva som har kvalat in till OS har säkrat sina platser trots att OS skjuts upp till nästa år. Detta bestämdes på en telefonkonferens under torsdagen där Internationella olympiska kommittén (IOK) och ett antal internationella idrottsförbund deltog.

För svensk ridsports del innebär det att Sverige fortfarande får skicka lag i såväl hoppning som dressyr och fälttävlan, även om det nästa år har gått tre år sedan kvalen i hoppning och dressyr genomfördes, i samband med VM i Tryon 2018.
Lagplatsen i fälttävlan säkrades i höstas.

Några individuella ryttare har inte tagits ut. Det skulle ha skett först någon månad i förväg.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden