Sverige
21 augusti 2017 16:03

GCT och helt ny hästfest till Stockholm 2019

Stockholm står som värd för Global Champions Tour och Global Champions League år 2019, det meddelande arrangören i dag.
Klart är också att den svenska huvudstaden i samband med detta kommer stå som värd för en veckolång hästfest, mitt i stan´.

GCT och helt ny hästfest till Stockholm 2019
"En hästfest till i Sverige, på allra högsta nivå, det är vad ”Stockholm Summer Horse Week” kommer handla om", säger Ridsportförbundets ordförande Ulf Brömster. Getty Images/iStockphoto

År 2019 står Sverige och Stockholm som värd för hopptävlingarna Global Champions Tour och Global Champions League, meddelade arrangören i ett pressmeddelande tidigare i dag.
De senaste fem åren har touren expanderat och utökat antalet städer och tävlingsplatser.
Från och med år 2019 sluter sig alltså Stockholm till skaran av storstäder med en egna GCT- och GCL-tävlingar. Miami Beach, Shanghai, London, Berlin och Mexiko är några av de städer som sedan tidigare arrangerat de välkända och spektakulära stortävlingarna.

”Sverige är en stor hästnation”
Jan Tops, ordförande för Longines Global Champions Tour och medgrundare till Global Champions League säger i pressmeddelandet att;
”Det är med stor förtjusning vi nu meddelar att vi lagt Stockholm till vår lista av tävlingsstäder för år 2019. Sverige är en stor hästnation och vi ser fram emot att arbeta tillsammans med våra partners i Sverige och Stockholm för att skapa ett event i världsklass.
Ett stort antal städer har till vår stora glädje visat intresse för att vara med och arrangera våra tävlingar och det är av yttersta vikt i detta vårt nya idrottslandskap att vi tar hoppningen vidare till fler stadskärnor och ger nya fans en möjlighet att se den här fantastiska sporten.”

Stockholm Summer Horse Week
Pressmeddelandet gör också klart att tävlingarna kommer gå av stapeln som en del av ett helt nytt häst-arrangemang i Stockholm kallat ”Stockholm Summer Horse Weeek”.
Ulf Brömster, ordförande för Svenska Ridsportförbundet, säger till Ridsport att evenemanget kommer att gå av stapeln centralt i huvudstaden men kan inte gå in i detalj på var det ska tävlas.

– Vi kommer återkomma till det efter EM, platsen är inte helt klart ännu men med tanke på hur GCT brukar arrangeras är det klart att tävlingarna kommer arrangeras nära Stockholm centrum, säger han och fortsätter.
– Vi är jätteglada att vi får genomföra det här. I och med EM som ju precis börjat har vi visat att vi på kort tid tillsammans med våra partners kan bygga up och göra den här typen av arrangemang, det ska bli mycket spännande att följa upp EM med det här.
– En hästfest till i Sverige, på allra högsta nivå, det är vad ”Stockholm Summer Horse Week” kommer handla om, säger han.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden