Världen
17 juli 2015 08:42

Geir Gulliksen drabbad av blodpropp

Den norska hoppryttaren Geir Gulliksen har drabbats av en blodpropp i ett ben och uppmanats av läkare att ta det lugnt den närmaste tiden.

Geir Gulliksen drabbad av blodpropp
Geir Gulliksen har drabbats av blodpropp i ett ben men räknar med att vara tillbaka till de internationella tävlingarna i Varberg (arkivbild).

Geir var på gång att resa med laget till helgens Nations Cup i Budapest, när han i måndags kände stelhet i ett ben och trodde att han sträckt en muskel. Han gick till en fysioterpeut, som dock ansåg att benet var så spänt att han borde gå till läkare. På Drammens sjukhus fick Geir beskedet att det endast rörde sig om en sträckning och att han kunde åka hem igen. Eftersom stelheten inte hade släppt dagen efter krävde Geir en ultraljudundersökning som visade att det var en blodpropp.

– Jag känner mig frisk och ville följa med till Budapest men blev avrådd av läkare som sagt att jag ska ta det lugnt tre-fyra veckor. Men jag räknar med att kunna starta om två veckor, då jag är anmäld till den internationella tävlingen i Varberg, säger Geir till norska Hestesport.

För lite över tre år sedan drabbades Geir av blodpropp i en lunga och nu räknar han med att få använda blodförtunnande medicin resten av livet skriver tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden