Världen
2 september 2015 09:05

”Genomskinlig” trailer visas upp

Ett motorföretag arbetar just nu på ett kamerasystem som gör att föraren upplever hästtrailern som genomskinlig i säkerhetssyfte. En prototyp visas på Burghley-tävlingen i helgen.

”Genomskinlig” trailer visas upp
Ser du trailen i backspegeln? Bara ytterst lite – och det är just det som är meningen.

Ett av de stora bilföretagen inom ridsport står bakom utvecklingen av ett ”see-through trailer concept” som ska visas upp i helgen vid fälttävlan i Burghley. Bilder från olika kameror kring släpet slås samman och resultatet blir en bild där föraren upplever det som genomskinligt. Systemet sägs ta bort den döda vinkeln, underlätta backning och ge koll på fordon som närmar sig bakom trailern. Vidare ska sensorer i trailergolvet meddela föraren om hästen upplevs som stressad, exempelvis genom viktförskjutning.

Systemet, som bygger på att dragfordon och släp båda är från tillverkaren, ger livebilder i en del av backspegeln inne i bilen. Ytterligare tester är att vänta och än är det inte klart om eller när systemet når marknaden.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden