Sportnytt
2 oktober 2015 17:15

Göteborg vill ha WC-final 2018

Nästa år är det världscupfinal i både dressyr och hoppning i Scandinavium. 2017 väntar EM i hoppning, dressyr, paradressyr och fyrspannskörning i Göteborg och 2018 vill Göteborg åter ha världscupfinal i Scandinavium.

När ansökningstiden om världscupfinal i dressyr och i hoppning 2018 gick ut vid midnatt den 1 oktober hade det internationella ridsportförbundet fått in ansökningar från Göteborg, Las Vegas och Paris.

För Göteborg gäller som vanligt Scandinavium. Las Vegas har förgäves sökt efter en ny arena och därför handlar deras bud fortfarande om Thomas & Mack Center. Paris vill ha världscupfinalen i den nyrenoverade Palais Omnisport de Paris Bercy.

20 finaler (dressyr och hoppning) har hittills arrangerats i Göteborg. Las Vegas har haft sex finaler. Det är däremot första gången som en ansökan har kommit från Paris.

Vem som får finalerna 2018 kommer att offentliggöras nästa månad skriver FEI i ett pressmeddelande.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden