Hoppning
25 mars 2018 10:30

Gotha har blivit mamma

SuperfölHenrik von Eckermanns tidigare tävlingspartner Gotha FRH har för första gången blivit mamma. Ett bedårande stoföl har fötts som redan förutspås bli en GP-häst.

Gotha har blivit mamma
En väldigt speciell häst för Henrik von Eckermann har fått sitt första föl (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

För snart ett år sedan rapporterade Ludger Beerbaum att hans framgångsrika Gotha FRH (HANN sto f-01 e Goldfever I-Prestige Pilot, uppf Jan Minners) skulle bli mamma. Gotha har haft en lång karriär med stora framgångar under både Ludger Beerbaum och Henrik von Eckermann – med Henrik har hon bland annat tagit EM-brons i lag och en världscupvinst. Henrik red även stoet vid VM i Normandie 2014.

Som den blivande fadern valdes den unga Comme le Pére (HANN f-14 e Comme il Faut-Contender), och nu har resultatet kommit till världen. Det blev ett litet stoföl med bruten bläs och fyra vita fötter, som Gotha av bilderna att döma av är stormförtjust i.
”Välkommen till världen lilla stjärna”, skriver Ludger Beerbaum på sociala medier, och bland kommentarerna förstår man att det här är en dam som hästvärlden har stora förväntningar på. ”Hoppas hon går i sin mammas fotspår”, och ”Det här stoet har en GP-look” är några av de många kommentarerna som skrivits.

Även Henrik von Eckermann uppmärksammar tillskottet hos sin forna tävlingspartner.
”En väldigt speciell häst blev mamma förra natten”, meddelar han på sociala medier.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden