Avelsnyheter
15 november 2018 12:26

Governor och Glenfiddich mesta fadershingstar vid KWPN:s förselektering

UppdateradDeltagarna vid KWPN:s förselektering är klara och Totilas-sonen Governor ue Jazz är för andra året i rad meste fadershingst. I hoppning är det Glenfiddich VDL (e Bacardi VDL-Corrado I) som dominerar.

Governor och Glenfiddich mesta fadershingstar vid KWPN:s förselektering
Adelinde Cornelissen på Governor vid ughäst-VM. Foto: Jenny Schwieler Staaf

Förselekteringen genomförs i Ermelo och eurodressage.com rapporterar att i år är 525 unghingstar anmälda varav 258 är dressyrstammade. Dressyrhingstarna visas från den 5 till den 8 december.

Governor blev under Adelinde Cornelissen silvermedaljör vid årets unghäst-VM för 7-åringar, på samma plats där 16 av hans söner nu ska visas vid förselekteringen. Tolv deltagande söner har Grand Galaxy Win (e Apache-Jazz) som nyligen såldes från Helsgtrand Dressage till den danskfödda amerikanska ryttaren Charlotte Jorst. En annan Totilas-son, Toto Jr ue Desperados, har tio söner med.

Efter dessa tre herrar kommer tre hingstar med nio söner vardera: Zonik, Bordeaux och hans son Ferdeaux. Därefter följer De Niro (8), El Capone (8), Glamourdale (8), Dream Boy (7), Gunner KS (7), Franklin (7), Vivaldi (7), Hennessy (7), George Clooney (7), Charmeur (6), Ferguson (6) och Millennium (6).

Charmeur, som tidigare har varit meste fadershingst, var själv bruksprovsvinnare som ung och tävlas i dag av Madeleine Witte-Vrees, som med sin man Nico Witte tog emot Ridsports läsare på studiebesök i somras (läs mer om det här).

Gelnfiddich VDL toppar för hoppstammade

När KWPN bjuder in till förselektering för de hoppstammade unghingstarna den 27 november till 4 december är det Glenfiddich VDL (e Bacardi VDL-Corrado I) som dominerar som fadershingst. Glenfiddich VDL har 13 söner i startlistan.

Tvåa på listan, med elva anmälda söner, kommer Grandorado TN e Eldorado vd Zeshoek-Carolus. Kannan har nio söner till start och Cohinoor, Comme il Faut och Etoulon har åtta.

Länk till lista över gruppindelning, härstamning och startnummer.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden