Dressyr
17 februari 2012 14:25

GP-hästen Don Dorn skadad

(Uppdaterad) Ungdomsryttaren Sanna Nilssons framtidshopp Don Dorn står skadad på Strömsholms djursjukhus efter en trolig olycka i hagen.

Don Dorn har tidigare tävlats av Mattias Jansson som ridit hästen från unghäst-VM till Grand Prix. 11-årige Don Dorn (e Don Schufro-Democritos) är uppfödd av Brita Stenpil och har en otrolig talang för piaff och passage.

Fortsatta undersökningar görs och tillståndet och skadans belägenhet är oklar än så länge.

Uppdatering
Don Dorn skiktröntgades 16:e februari och en fraktur i bäckenet har konstaterats. Valacken kommer att stå i hängmatta på Strömsholm under de kommande åtta veckorna innan det ska göras ett försök med att belasta benet.

– Vi räknar med minst ett års konvalescens och återuppbyggnad innan vi ens kan fundera på att återvända till tävlingsbanorna 2013, säger Sanna lättad efter beskedet att det finns hopp.

Don Dorn kom till Sanna för bara några veckor sedan även om hon ägt honom sedan 2008, de hann med ett par inledande träningar innan olyckan var framme.

Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 112 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-