Dressyr
29 juli 2015 15:52

GP-hästen Weine till junior

Snart kommer ett nytt juniorekipage att synas på dressyrbanorna. Evelina Söderström tar över Mads Hendeliowitz internationella Grand Prix-häst Weihenstephaner.

GP-hästen Weine till junior
Mads Hendeliowitz Grand Prix-häst Weihenstephaner har fått en ny ryttare. Här tar ekipaget en fjärdeplats vid årets SM. Kim C Lundin kim@witnet.se

– Det är jättejättekul och ger mig en stor möjlighet att lyckas, säger 15-åriga Evelina Söderström till Ridsport om köpet av Weihenstephaner (valack f-98, e Warsteiner-Dwight, uppf Tomas Blomgren, ägare Segersta Equestrian).

Weine, som han kallas till vardags, har varit Mads Hendeliowitz partner i 13 år. Bland skörden av placeringar bara det senaste året finns segrar i nationella och internationella GP-kürer, placering i femstjärniga Salzburgs GP-kür och en fjärdeplats på SM.

På ponny har Evelina ridit NM, küren i Falsterbo och SM där hon senast tog brons. Nästa år siktar hon på mästerskap även på häst.

– Ett av målen är SM nästa år. Ett annat är förstås att vi ska bli ett starkt team ihop, säger Evelina.

 Hon kommer att fortsätta att träna för Mads och Jeanna Högberg på Segersta. Hittills har hon bara ridit Weine tre gånger.

– Då var han väldigt snäll, med Mads har sagt att han kan vara busig och bocka när han är extra glad.  

Weihenstephaner har tills nu haft en egenhändigt skriven blogg. Evelina kommer att ta över tangentbordet och istället rapportera i sin egen blogg om sin nya tävlingskamrat.

Weines blogg

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden