Hoppning
12 december 2017 10:43

GP-vinnaren pensioneras – blir avelshingst på heltid

FärdighoppatGP-vinnaren Carinjo HDC blev utsedd till segerhingst på Holsteinerförbundets hingstpremiering 2003. När han nu pensioneras från banorna blir det avel på heltid.

GP-vinnaren pensioneras – blir avelshingst på heltid
Carinjo och Patrice Delaveau var ett flitigt par i exempelvis Global Champions Tour. Foto: Stefano Grasso/LGCT

Carinjo HDC (HOLST, hingst, f 2001, e Cascavelle-Landgraf I) pensioneras från tävlingsbanorna efter en skada som han ådrog sig i våras. Efter att ha vilat sedan dess meddelar Haras des Coudrettes att GP-vinnaren nu drar sig tillbaka från hoppningen för gott, skriver World of Showjumping.

”Av respekt för vår 16-åriga hingst har vi bestämt att tiden har kommit (…) att unna honom ett andra härligt och lyckligt liv” skriver HDC på sin Facebook.

De större internationella framgångarna började med Thomas Voss i sadeln, bland annat med en andraplats i Aachens Grand Prix 2012. Med Patrice Delaveau, som tävlade hingsten från 2012, blev det fler femstjärniga framgångar, som seger i St Tropez GP och pallplatser i GCT.

Carinjo blev utsedd till segerhingst på Holsteinerförbundets hingstpremiering 2003 och det är nu avel som gäller fullt ut, berättar HDC. Bland avkommorna finns 1,60-meriterade hästar som Casinjo Ex Z, Vita 24 och Peder Fredricsons H&M Carat Desire.

Falsterbo Horse Show
Peder Fredriscsons H&M Carat Desire är en av avkommorna. Foto: Mikael Persson/MiP Media

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden