Avelsnyheter
18 januari 2022 06:25

Grand Galaxy Win är kastrerad

Nybliven valackDen 11-åriga godkända hingsten Grand Galaxy Win har kastrerats. Det bekräftar hans ägare och ryttare Charlotte Jorst till Eurodressage i samband med tävlingarna i Wellington, USA.

Grand Galaxy Win är kastrerad
Grand Galaxy Win (KWPN f -11 e Apache-Jazz) Förädlingsgrad 36,72 % inavelskoefficient 4,13 Här riden av Severo Jurado Lopez. Foto: Kim C Lundin

Det var på denna tävlingsplats som hingsten gjorde sina senaste starter, i Prix S:t Georges och Intermediaire I i mars 2021, skriver Eurodressage.

Grand Galaxy Win (f -11 e Apache u Winner T e Jazz-Zeolit, uppf A Toonen Arts) godkändes av KWPN 2014 och ägdes då av Nico Witte och Andreas Helgstrand. Hingsten visades senare samma år på den danska hingstpremieringen, där han segrade.

Den svarta hingsten tävlades först av Severo Jurado Lopez, som då arbetade hos Andreas Helgstrand. De var tvåa i det danska unghästchampionatet 2015 och representerade KWPN i unghäst-VM 2016, där de slutade sjua i 5-årsklassen.

Efter nästan två års bortavaro från tävlingsbanan tävlade ekipaget åter 2018, då de bland annat blev femma i unghästchampionatet i Danmark. Därefter såldes Grand Galaxy Win till danskfödda amerikanskan Charlotte Jorst, som köpte honom som tävlingshäst, inte avelshingst. De gjorde sex starter i lilla rundan (enligt FEI) under 2020 och 2021, med procent mellan 64,30 och 69,50.

I aveln har Grand Galaxy Win fått flera avkommor med goda resultat i både sport och avel. En av de främsta är Global Player, championhingst i Oldenburg och finalist i unghäst-VM. En annan är den svenska bruksprovsvinnaren 2021, Glasgow. Grand Galaxy Win har verkat i svensk avel sedan 2014 och betäckt totalt 46 ston enligt Blup. Han har 44 listade hästar hos SWB.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden