Sportnytt
29 maj 2020 08:51

Grönt ljus för tävling på alla nivåer

CoronasmittanDen 14 juni öppnas åter möjligheten att arrangera seniortävlingar – på alla nivåer – det meddelade regeringen på en presskonferens på fredagsmorgonen. Regeln om att max 50 personer får samlas ligger förmodligen dock kvar över sommaren.

Grönt ljus för tävling på alla nivåer
Den 14 juni är det fritt fram att arrangera tävling på alla nivåer och i alla grenar, under förutsättning att myndigheternas rekommendationer följs. Foto: Fredrik Jonsving

Regeringen meddelade på fredagen att tävlingsverksamhet tillåts igen från 14 juni, men utan publik.

Den här öppningen är naturligtvis villkorad att situationen med smittspridning inte förvärras. Johan Carlson, Folkhälsomyndigheten.

Det gäller all idrott, under förutsättning att man kan hålla sig till de befintliga rekommendationerna och vara utomhus.

”Från och med den 14 juni kommer idrott utan publik att vara tillåtet. Beslutet gäller för alla idrotter, på alla nivåer, på både dam- och herrsidan under förutsättning att det sker utomhus och i enlighet med restriktioner för offentliga tillställningar”, skriver regeringen i ett pressmeddelande.

Elitidrottare tillåts resa fritt inom landet, för övriga gäller den nuvarande tvåtimmargränsen för resor även i fortsättningen. Nya rekommendationer här är på gång inom den närmaste veckan, enligt Folkhälsomyndighetens Johan Carlson.
– Risken för smittspridning i samband med idrott bedöms främst vara kopplad till folksamlingar och trängsel, fortsätter han.

Deltagare och funktionärer ska vara symptomfria och det ska finnas möjligheter att hålla god handhygien på tävlingsplatsen.
– Den här öppningen är naturligtvis villkorad att situationen med smittspridning inte förvärras, säger Johan Carlson.

Se hela presskonferensen via SVT nedan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden