Hoppning
23 juli 2015 19:56

Steve Guerdat i FEI-förhör

Under torsdagen har den dopningavstängde regerande olympiske mästaren Steve Guerdat, Schweiz, förhörts av Internationella ridsportförbundet, FEI, med anledning av att två hästar som han tävlade lämnade positiva dopningsprover i maj.

Steve Guerdat i FEI-förhör
Steve Guerdat har suttit i telefonförhör med Internationella ridsportförbundet under torsdagen. (Arkivbild)

Det är Steve Guerdats team som har skickat ut ett pressmeddelande med anledning av torsdagens förhör som beskrivs som ”inledande”. Guerdat har bett att hans ärende ska hanteras skyndsamt och att hans avstängning, som började att gälla i måndags, upphävs. Han är högaktuell för EM i augusti och vill också hinna förbereda sig för detta. 

Steve Guerdat medverkade i förhöret via telefon och var bland annat assisterad av sin egen advokat och Schweiz landslagsveterinär. Han menar att det handlar om att de aktuella hästarna har fått i sig foder som har varit kontaminerat av vallmo. 

I pressmeddelandet står det också att Steve Guerdat inte kommer att ge några intervjuer eller uttalande om dagens förhör. 

Läs mer om vallmo och dopning. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden