Sport
15 augusti 2017 15:51

Guldekipage från förra EM missar mästerskapet

Hans-Peter Minderhoud och Glock’s Johnson var det enda ekipaget från Hollands guldlag 2015 som skulle tävla EM i Göteborg. Med bara en vecka kvar till start har ekipaget tvingats stryka sig.

Guldekipage från förra EM missar mästerskapet
Det blir ingen uppföljning på det framgångsrika mästerskapet 2015 för Hans-Peter Minderhoud .

På tisdagseftermiddagen stod det klart att Holland har gjort en tung förlust på dressyrfronten med bara dagar kvar till EM. Hans Peter Minderhoud Glock’s Johnson TN N.O.P tappade en sko under en natt med olyckliga följder.

”Vi såg det på morgonen och ringde hovslagaren. Det gör ont och olyckligtvis har han en inflammation. Hans-Peter kunde inte rida och träna honom förra veckan. Nu måste vi fatta ett beslut och eftersom han inte kommer att bli bra igen i tid måste vi ställa in EM” skriver Glock Horse Performance Center på Facebook.

Emmelie Scholten ny i laget
De passar även på att skicka ett lycka till till det holländska laget och inte minst till Emmelie Scholtens med Apache som hoppar in.

Minderhoud och ”Johnny” vann guld med laget på EM 2015 och tog då även brons i Specialen. I år består det holländska laget av Emmelie Scholtens med Apache, Madeleine Vitte Wrees med Cennin, Edward Gal med Glock’s Voice och Diederik van Silfhout med Four Seasons.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden