Världen
31 juli 2020 09:01

Guldhästen Flora de Mariposa är död

AvlidenMed Penelope Leprevost i sadeln vann Flora de Mariposa både VM-silver på hemmaplan i Caen och OS-guld i Rio, bägge medaljerna i lagtävlan. Nu har det exceptionella fuxstoet tragiskt gått bort efter att ha blivit akut sjuk, endast 15 år gammal.

Guldhästen Flora de Mariposa är död
Penelope Leprevost och Flora de Mariposa. Foto: Roland Thunholm

Haras de Clarbec meddelar på sin Facebooksida att det legendariska, blott 15-åriga stoet Flora de Mariposa (For Pleasure-Power Light) tragiskt har ryckts bort efter att ha insjuknat i endotoxemi. Det är ett tillstånd som ofta förknippas med kolik och andra sjukdomar i mag-tarmkanalen och innebär att endotoxiner, giftiga ämnen som finns i cellväggen, läcker ut i blodet och orsakar förgiftning.

Med Penelope Leprevost i sadeln vann Flora de Mariposa förutom lag-silver på VM i Caen 2014 och lag-guld på OS i Rio 2016 även otaliga stora GP-segrar, inte minst i världscupen och Nations Cup. ”Vi kommer för alltid att bära med oss minnet av ett magiskt sto, för vilken hoppning var enkelt och naturligt och som flög över hindren med extraordinär beslutsamhet. Vid sidan av hennes exceptionella sportprestationer var Flora ett extremt älskvärt sto med en stark personlighet som inte lämnade någon oberörd”, skriver Haras de Clarbec.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden