Sverige
10 november 2022 08:42

Håll koll på Ridsportsverige – händer i november

Kalendarium2022 går så sakta mot sitt slut, och på många sätt ska året summeras. Så också i hästvärlden. Dressage Power-finalerna ska ridas, inomhus-SM i hoppning ska avgöras och på Ryttargalan ska det delas ut priser. Detta är några av de större ridsporthändelserna i november - längre lista hittar du här.

Håll koll på Ridsportsverige – händer i november
Rolf-Göran Bengtsson håller en clinic i Kungsbaka. Foto: Roland Thunholm

10 november – Dressyrfinaler

Linköpings Fältrittklubb är arrangör för finalerna i Dressage Power för Grand Prix-ryttare, unga ryttare, framtida stjärnor och flera andra kategorier. Pågår till 13 november

10 november – SM i hoppning

Trollhättans Sportryttare arrangerar inomhus-SM i hoppning för juniorer, YR och seniorer på Grevagården, Skövde. Finalerna avgörs 13 november

10 november – FEI har årsmöte

En första rapport från FEI:s hästvälfärdsgrupp presenteras på FEI:s årsmöte, där också ett nytt dressyrreglemente ska antas. Mötet äger rum i Sydafrika men också kan följas digitalt. Pågår till 13 november

11 november – Världscup

Stuttgart är värd för helgens världscupomgångar i dressyr och hoppning. Dressyren rids 11 och 12 november och hoppningen 13 november. Hoppningen sänds i SVT med start kl 14.50.

11-12 november – Clinics med Rolf-Göran

Sundsvalls Ridklubb och Kungsbacka Ridklubb arrangerar clinics med Rolf-Göran Bengtsson. Rubriken är Från start till mål och handlar om hur du ska höja din och din hästs prestation.

18 november – Hippocampusdagen

En digital och kostnadsfri temadag arrangerad av SLU. Årets tema handlar om att välja och köpa häst, och vad man ska tänka på. Öppen för alla hästintresserade, på såväl hobby- som professionell nivå.

23 november – Ryttargalan

Vinterträdgården på Grand Hôtel i Stockholm är platsen för årets Ryttargala. Ridsport rapporterar under kvällen om alla pristagare, för dig som inte har en åtråvärd biljett.

24-27 november – Sweden International Horse Show

Julstämningen är total när det vankas topptävling i Friends Arena. Flera av världens bästa ryttare i hoppning, dressyr och fälttävlan är på plats i huvudstaden under första adventshelgen.

Denna artikel publicerades första gången i Ridsport nummer 19/2022.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden