Sverige
4 november 2019 18:05

Händelserna på ”Hästgården” blir underlag för tv-serie

De övergrepp som skedde på en hästgård i Mellansverige under 1990-talet och början av 2000-talet kommer att vara grunden för en ny tv-serie.

Händelserna på ”Hästgården” blir underlag för tv-serie
De verkliga händelserna på en hästgård blir grunden för en tv-serie. Bilden är arrangerad. Foto: Mona Gladden

Dramaserien har ännu inget namn men kommer att skildra den slutna värld som skapades på ett ridcenter i Mellansverige. Hästgården drevs av en man som tidigare var dömd för sexuella övergrepp, men som sedan fortsatte med sina övergrepp.

Bakom serien står Bonnier Broadcasting och produktionsbolaget Jarowskij, som samarbetar med mannens äldsta dotter, men också med den övriga familjen runt mannen, enligt ett pressmeddelande, som publicerats av bland annat SVT Nyheter.

”Under min uppväxt har jag sett på när kvinnor och barn, samt min egen familj, blivit utsatta för övergrepp av min pappa. När andra kunde välja att lämna gården, gick mitt liv ut på en överlevnadsstrategi och att räkna ner till 18-årsdagen då jag äntligen skulle nå ett liv i frihet. Nu får jag berätta min historia om livet bakom stängda dörrar, om maktmissbruket och att hantera min pappas beteende. Jag kämpade inte bara för min egen överlevnad utan även för mina yngre syskon och gårdens hästar”, säger dottern i pressmeddelandet.

Annica Bellander Rune är producent för serien. Hon var även producent för Oscarsnominerade filmen ”En man som heter Ove”. Ulf Kvensler, som bland annat är en av upphovsmännen till och huvudförfattare för ”Vår tid är nu”, är kreativt ansvarig och manusförfattare.

”Man brukar säga att en historia är för bra för att vara sann. Den här historien är för dramatisk för att vara påhittad. Den visar oss människor från våra sämsta sidor, men också från våra bästa. Det är en mörk historia, men med hopp – sanningen kommer alltid fram till slut. Jag känner stor ödmjukhet inför att ha fått familjens förtroende att berätta deras starka historia”, säger Ulf Kvensler i pressmeddelandet.

Händelserna på ridcentret skildrades under 2018 i Sveriges Radios dokumentärserie Hästgården, som tilldelades Stora Journalistpriset i kategorin Årets berättare.

Den man som avses i dokumentären har avlidit.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden