Nyheter
5 oktober 2021 17:40

Händer i oktober

KalendariumBreeders Trophy, världscupen och Änglahoppet är några av arrangemangen som genomförs i ridsportsverige under oktober - här hittar du några av datumen att hålla koll på.

Händer i oktober
Jeroen Dubbeldam testrider de 5-åriga hopphästarna på Breeders för fjärde året i rad. Foto: Roland Thunholm

9 oktober: Testridning på Breeders

För fjärde året i rad är det Jeroen Dubbeldam som får testa de 5-åriga hopphästarna på Breeders.

14 oktober: Världscupen

Världscupen i hoppning begår premiär i Oslo, med själva världscupklassen går på söndag eftermiddag. SVT sänder klassen. Pågår till 17 oktober.

15 oktober: Änglahoppet

Stora startfält blir det när Borås Fältrittklubb arrangerar Änglahoppet, öppen för ponnyryttare, children och juniorer. Pågår till 18 oktober.

15 oktober: Sök kompensationsstöd

Då öppnar Riksidrottsförbundets ansökan för föreningar som gått miste om inkomster eller haft större utgifter som en följd av pandemin, under perioden maj–september.

16 oktober: SM och Breeders

Gärds Ryttarförening blir värd för såväl Breeders som SM i fälttävlan. SM gäller för seniorer, young rider och juniorer. Pågår till 17 oktober.

17 oktober: FEI:s nya hoppregler

Denna dag publiceras ett förslag till nytt hoppreglemente för FEI. Förbund och andra har sedan sju veckor på sig att reagera på förslaget.

20 oktober: Om avel och ridskola

SvRF arrangerar tre digitala träffar för att inspirera till samarbeten mellan uppfödare och ridskolor. HNS och SWB är två av de medverkande organisationerna.

Denna artikel publicerades första gången i Ridsport nummer 17/2021.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden