Fälttävlan
19 september 2019 14:04

Hanna Berg startade starkt i Waregem

Nations CupDet blev en smakstart för Hanna Berg och Quite Survivor vid fälttävlan i belgiska Waregem. Ekipaget fick 29,90 straff i den inledande dressyren i CCIO4*.

Hanna Berg startade starkt i Waregem
Hanna Berg ligger väl framme efter dressyren i Waregem. Arkivbild: Fredrik Jonsving

Näst sista omgången av Nations Cup i fälttävlan avgörs i Waregem, och Sverige ligger tvåa i serien efter Italien. Ska vi döma av de första starterna i dressyren har Sverige alla möjligheter att försvara sin position.

Hanna Berg och Quite Survivor red på 29,90 i dressyren i Nations Cup-klassen CCIO4*, vilket är en tredjeplats efter att de första 20 ryttarna ridit sin dressyr. Hon delar tredjeplatsen med Frank Ostholt och Jum Jum på samma resultat.

Senare i eftermiddag startar övriga svenskar i den 4* klassen, Therese Viklund, Henrik Adnervik, Viktoria Carlerbäck och Ludwig Svennerstål.

Hanna Berg ligger väl framme även i den 2* klassen, där hon och Franky Boy fick 33,50 efter dressyren, vilket är en fjärdeplats när de 25 första ryttarna ridit dressyren.

I i CCI3*-S har Ludwig Svennerstål och Magnolia ridit in på en femteplats efter 30 ryttare, med 32,50 straff i dressyren. Strax efter ligger Christoffer Forsberg och Watermill Hejjan på 35,60 och Viktoria Carlerbäck och Freckenham Ted på 36,10.

Dressyren fortsätter i morgon fredag, medan hoppningen går på lördag och terrängen avgörs på söndag.

Startlistor och resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden