Ponny
14 juni 2020 20:46

De red hem helgens högsta ponnyklasser

NationelltTvå Medelsvår A-klasser har ridits i helgen, den ena på den stora gräsarenan hos Båstads Ridklubb och den andra hos Stora Wäsby Fältrittklubb. Mathilda Hansson tog sin andra Msv A-seger sedan tävlingsstarten och Philip Svitzer vann i kategori D med Zabrino i Båstad. Rebecca Falck Lagercrantz vann hos Stora Wäsby.

De red hem helgens högsta ponnyklasser
Philip Svitzer vann Msv A i kategori D med Zabrino i Båstad. Foto: Bibi Buhre

Hos Båstads Ridklubb upprepade guldekipaget från inomhus-SM förra året, Mathilda Hansson och Unsphinx D’hurl ’Vent, förra helgens bravad hos Österlens Ridklubb med ännu en seger efter en felfri ritt. Klassen reds med bedömningen A1:a, men eftersom Mathilda var enda nollan med sin otroligt välhoppande ponny vann hon i det fyra ryttare starka startfältet i kategori C.

Kategori D bjöd på tre starter, varav två gjordes av Filippa Lagergren. Hon fick ett nedslag med Reneharney Boy medan hon höll nollan med Ice Girl. Även Philip Svitzer gick i mål felfritt med kraftpaketet Zabrino. Ice Girl gick i mål på snabbaste tiden i omhoppningen, dessvärre med två nedslag. Det såg ut som ”a walk in the park” när Philip Svitzer gled i mål felfritt med Zabrino på tiden 51,61 sekunder, vilket gav honom segern i klassen.

Liksom hos Österlens Ridklubb var det namnkunniga Maria Alfredsson som hade byggt banan i Båstad, och de 12 hindren med de 14 sprången täckte mycket mark på den stora gräsbanan som var något gulnad för dagen.

Två ryttare kom till start hos Stora Wäsby där klassen reds i två faser. Vann gjorde Rebecca Falck Lagercrantz med Niva på åtta fel i första fasen.

Resultatlistor Båstads Ridklubb

Resultatlista Stora Wäsby Fältrittklubb

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden