Hoppning
3 april 2017 11:35

Happiness – lillebror till All In

Vid helgens tävlingar i Halmstad gick femårige Happiness DK Z felfritt med Jörgen Larsson på ryggen. En fin bedrift men inte något som skapar rubriker i vanliga fall. Om det inte vore för att Happiness är lillebror till H&M All In.

Happiness – lillebror till All In
Happiness DK Z med lillmatte Valentina Jarl, och med Jörgen Larsson på ryggen. Foto hoppbilden: Filippa Falk.

Happiness DK Z (ZANG, val f-12 e Hooch DK u Fortune e Andiamo, uppf Stal De Krochten) är född i Holland och har samma mamma som OS-hjälten All In. Happiness kom till Sverige för ett år sedan.
– Vi köpte honom direkt från uppfödaren i Holland för att vi gillade hästen, säger Ulrika Jarl som äger hästen tillsammans med BXB Competition AB.
– Att han har samma mamma som H&M All In var liksom en bonus!

Happiness står på familjen Jarls gård i skånska Jonstorp, där han till vardags rids av Ulrika. Hoppningen och tävlandet överlåter hon till Jörgen Larsson, som inför Halmstad inte tävlat Happiness sedan Champion of the Youngsters på Grevagården förra året – där han för övrigt hade fina resultat och gick till final. Säsongsdebuten gick bra. Happiness och Jörgen gjorde de tre starter över hinder på 1,10 och 1,15 – det blev felfritt i alla rundor.
– Det är en fantastisk häst på alla vis, säger Ulrika.
– Otroligt snäll, positiv, lättlärd och med mycket kapacitet – en häst man älskar att ha i sitt stall.

Happiness var den enda 5-åringen som gick tre felfria rundor i Halmstad, och med det vann han en premie på 8 000 kronor.


Happiness DK Z och hans team i Halmstad. Foto: Halmstad Fältrittklubb.

Målet är att kunna matcha Happiness inför fortsatt unghästtävlande och förhoppningsvis Falsterbo.

En annan uppmärksammad lillebror till All In är High Five som var dyraste hästen vid Swedish Select Horse Sales på Elmia förra året. Vad han gör idag kan du läsa här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden