Sverige
20 september 2019 14:14

Här är kändisarna i årets Stjärnornas hoppning

SIHSNu är det offentligt vilka fem kändisar som gör upp i årets upplaga av Stjärnornas hoppning i Friends arena. Här är hela listan.

Här är kändisarna i årets Stjärnornas hoppning
Tv-profilen Jessica Almenäs har varit en av deltagarna i publikfavoriten Stjärnornas hoppning tidigare. I år är det nya namn. Foto: Roland Thunholm

Stjärnornas hoppning rids  i samband med Sweden International Horse Show i Friends Arena i den 1 december.

Att vara med i Stjärnornas hoppning är enormt stort för mig. Jag förväntar mig att vinna detta, det är verkligen allt eller inget för mig. Saga Scott.

Fem kändisar ligger i hårdträning under hösten.
– Årets kändisar har alla god ridvana, men för att klara pressen att hoppa en bana inför storpubliken i Friends Arena krävs mycket rutin – annars finns det risk att nervositeten tar över. Därför kommer de att få intensivträning i både dressyr och hoppning, säger deras tränare Lena Bredberg i ett pressmeddelande.

De fem kändisarna är Amanda Edmundsson, Melissa Kinnmalm, Sofie Sarenbrant, Farao Groth och Saga Scott.

De tränar hoppning för Lena Bredberg och dressyr för Anna Wallberg.

– Jag red på ridskola hela min barndom och hela min familj har varit engagerad i ridning och hästar. Nu är det nästan 20 år sedan jag satt på hästryggen, så jag är förväntansfull och absolut skräckslagen! Jag är en oerhörd tävlingsmänniska så för mig är det här inte bara en kul grej, det är på blodigt allvar, I’m in it to win it, säger Farao Groth i pressmeddelandet.

– Så länge jag kan minnas har jag tränat, tävlat och andats häst, men avslutade tävlandet när jag började med stor häst. Att vara med i Stjärnornas hoppning är enormt stort för mig. Jag förväntar mig att vinna detta, det är verkligen allt eller inget för mig, säger Saga Scott i pressmeddelandet.

I finalen under Sweden International Horse Show den 1 december kommer ryttarna att coachas av Malin Baryard Johnsson och Henrik Johnsson.

Årets deltagare i Stjärnornas hoppning:

Amanda Edmundsson. Känd från bland annat Tik Tok, där hon har 2,9 miljoner följare och från Instagram med drygt 200 000 följare. Från Linköping.

Sofie Sarenbrant. Deckarförfattare som sålt över två miljoner böcker till 14 länder.

Melissa Kinnmalm. Sexbarnsmamma, Youtuber och influencer. Från Norrköping.

Farao Groth. Känd radioprofil som medverkat i Fångarna på fortet, Vardagspuls, Idol extra samt gästat familjen Parnevik.

Saga Scott. Influencer och tv-profil som deltagit i bland annat Farmen VIP och Stjärnkusken.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden