Sportnytt
28 februari 2013 09:56

Hårt tryck på EM-biljetter

Har du tänkt åka till danska Herning för att titta på EM i hoppning, dressyr och paradressyr i sommar? Då får du skynda att köpa biljetter - det finns bara fåtalet kvar.

– Det är fantastiskt att se att vi redan ett halvår före tävlingarna startar har sålt ut kategori 1-biljetterna på söndagen, säger Jens Trabjerg, tävlingsledare för europamästerskapet.

De biljetter som finns kvar i dagsläget är enstaka platser till samtliga klasser, men arrangören tror att även dessa går åt under våren.

Tidsprogrammet är nu satt för EM 2013, som pågår 20-25 augusti. Samtliga mästerskapsklasser i dressyr och hoppning rids på huvudarenan, MCH Arena, som tar 10 000 besökare. Här spelas det till vardags fotboll i Danmarks högsta liga.
Granne med huvudarenan finns nybyggda JYSK arena, som kommer att omges av läktare och VIP-tält. Här ska EM i paradressyr avgöras samt de internationella kringklasserna i hoppning.

Hoppryttarna inleder EM 2013 med en speedklass på tisdagen den 20 augusti. Första medaljutdelningarna sker på torsdag den 22 augusti, då lagtävlingarna i både dressyr och hoppning avgörs.

Individuellt avgörs mästerskapen under hela helgen – dressyrryttarna rider om medaljer i Grand Prix Special på fredagen, hoppryttarna har sin individuella final på lördagen och sedan gör de allra bästa dressyrryttarna upp i Grand Prix Kür på söndagen. 
Även paradressyren har sin final på söndagen.

Läs mer
Hela tidsprogrammet

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden