Sverige
3 september 2020 13:50

Häst fastnade i transport – ägaren sparkad

OlyckaEn häst ska på torsdagsförmiddagen ha fastnat i bommen på transporten den färdades i. När ägaren försökte hjälpa hästen träffades hon av en spark och fick föras till sjukhus. Istället fick räddningstjänsten rycka ut för att få loss hästen - se film från SVT på räddningen här.

Häst fastnade i transport – ägaren sparkad
Räddningstjänsten kunde till slut få ut hästen, med hjälp av veterinär. Foto: Skärmdump från SVT Västerbotten

Händelsen inträffade på torsdagsförmiddagen i Umeå, då en hästägare larmade räddningstjänsten om att hennes häst var fastklämd i hästtransporten. Då hon själv försökte få loss hästen fick hon en spark, och enligt Sveriges Radio P4 Västerbotten fördes hon senare till universitetssjukhuset i Umeå.

– Hästen ska på något sätt sitta fast i en bom i hästtransporten och den ska vara stressad och orolig, berättade Peter Lindahl, inre befäl vid räddningstjänsten, först för SVT Västerbotten.

Räddningstjänst och veterinär lyckades till slut få ut hästen ur transporten, efter att hästen fått lugnande medel. Enligt polisens yttre befäl Conny Qwardforth blev den en av de två hästarna som färdades i transporten skadad i olyckan, och tas nu omhand av veterinär, rapporterar P4 Västerbotten.

Se film på räddningen av hästen hos SVT

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden