Sverige
17 augusti 2019 16:36

Häst föll ihop och dog efter seger

DödsfallUnder fredagskvällen föll en 7-årig travhäst ihop och dog vid Örebrotravet. Hästen hade precis vunnit ett lopp och segnade ned 500 meter efter målgång.

Häst föll ihop och dog efter seger
En häst föll ihop och dog efter målgång vid en travtävling i Örebro under fredagen (bilden har inget samband med texten). Foto: Sabine Sexauer

Efter ett V64-lopp vid Örebro travbana föll en 7-årig häst ihop och dog strax efter målgång. Hästen beskrivs vara i fint fysiskt skick och vann sitt lopp hur lätt som helst.
– Han kändes jättefin, var okörd i mål men 50 meter efter mål började han låta i halsen och när jag skulle ta upp honom vart han hysterisk, säger kusken till Travronden.

Den första tanken var att något hade skrämt hästen, men när kusken kände att det inte fanns någon styrsel kvar förstod denna att något var fel. 500 meter senare föll hästen ihop och dog. Folk var snabbt på plats men hästen var redan borta.
– Vi var på väg till vinnarcirkeln och ett par hundra meter senare är han död, säger kusken som sammanfattar det hela som en hemsk händelse.

Hästen hade totalt 13 segrar i sin karriär och hade sprungit ihop närmare en miljon kronor. Nu är hästen förd till Uppsala för obduktion.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden