Sverige
18 augusti 2017 08:58

Häst påkörd – skadades svårt

I går blev en häst påkörd efter att den kommit i full fart på vägen. Hästen skadades svårt och strax efter kom ägaren till platsen.

Häst påkörd – skadades svårt
Hästen ska ha kommit skenandes ut på en väg i Umeå-trakten. Foto: Getty Images/Istock

Olyckan inträffade i går i Umeå, just intill travbanan Umåker. Enligt de första uppgifterna till polisen ska hästen ha kommit skenandes ut ur skogen och ut på vägen där föraren inte hann väja, uppger Folkbladet. Föraren, som själv kontaktade polis, skadades inte men hästen låg livlös efter olyckan. Hur det gick sedan men hästen är inte känt.

Västerbottenskuriren skriver vidare att hästägaren kom till platsen samtidigt som föraren kontaktade polisen. Polisen meddelade att de inte skulle åka till platsen.
– Han (föraren) ringde in själv och berättade vad som hänt, hästägaren är på plats så detta är något som de två får lösa tillsammans. Det är ett försäkringsärende inte ett polisärande, sa Börje Öhman vid polisen till SVT Nyheter Västerbotten.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden