Sverige
29 juli 2020 09:33

Häst räddades ur lerigt dike

RäddningsaktionFlera hästar har på senare tid fastnat i leriga diken och under måndagen var det dags igen. Denna gången hände det i Ljungby, där räddningstjänsten ryckte ut med terrängfordon och vinschade upp hästen.

Häst räddades ur lerigt dike
Räddningstjänsten kallades till platsen. Arkivbild: Istock

Det var under måndagen som räddningstjänsten i Ljungby fick larm om att en häst satt fast i ett dike. Brandmännen ryckte ut med terrängfordon och vinsch, och efter 50 minuter fick de upp hästen.

– Hästen hade kanske bara 20 centimeter kvar av ryggen där den stod i diket. Det hade blivit lervälling så den kunde inte ta sig upp igen. Men det gick bra att få upp den och det gick ganska snabbt för det var rätt så gynnsamma förhållanden, säger Micael Holmstrand, brandman på räddningstjänsten i Ljungby, till tidningen Smålänningen som rapporterat om händelsen.

Att rädda stora djur är inget ovanligt för räddningstjänsten, hur svårt det är beror mycket på terrängen och hästen själv.
– Hästen var väldigt lugn och vid god vigör, den hade inte legat i så länge när vi kom dit. Däremot så kan de väldigt snabbt bli nedkylda. Men den hade mycket krafter kvar och kunde hjälpa till mot slutet, säger Micael Holmstrand.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden